Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прихожани церкви Святого Володимира пікетують міськраду

Прихожани церкви Святого Володимира, що на проспекті Червоної Калини, 89 УПЦ (МП) пікетували сьогодні, 28 вересня, Львівську міську раду. Як пояснив „Гал-іnfо” настоятель церкви отець Володимир, церква Святого Володимира стоїть на цьому місці вже 15 років, а тепер її хочуть забрати у прихожан.
За його словами, неподалік від цієї церкви збудували інший храм, в той час, як це місце обіцяли виділити для храму УПЦ (Московського патріархату). „Цю землю нам виділили ще Чорновіл і Горинь, однак коли влада змінилася, ділянку пригляділи для іншої парафії і нам нічого не залишалося, як тільки збудувати церкву поряд, хоча й на незаконно захопленій території”, - розповів о. Володимир.
За словами священика, Андрій Садовий, коли балотувався на міського голову, обіцяв врегулювати цю ситуацію й допомогти узаконити церкву, однак нещодавно випадково прихожани дізналися, що на наступній сесії міської ради, що відбудеться 5 жовтня, готують ухвалу сесії Львівської міської ради про передачу землі, на якій знаходиться церква Святого Володимира, у власність церкви, що знаходиться поруч. Отож прихожани звинувачують міського голову в недотриманні своїх обіцянок і вимагають, щоб він пообіцяв їм не виносити на сесію ухвалу, поки не розбереться у ситуації. Утім, як запевнила „Гал-іnfо” радник міського голови Галина Погорєлова, на наступній сесії це питання не розглядатиметься і вона особисто разом із прихожанами і духівництвом розбереться у ситуації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ