Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Присутність України у системі міжнародних стандартів є важливим кроком до членства в ЄС, - Гринів

Сьогодні, 23 травня, у Львові за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України стартував міжнародний форум із питань технічного регулювання "Технічне регулювання для розвитку науки, освіти, бізнесу".

На заході зібрались понад 200 учасників: міжнародні експерти, представники державних підприємств, установ, організацій, бізнес-структур, асоціацій тощо.

Захід проводиться з метою забезпечення сталого розвитку науки, освіти, бізнесу завдяки впровадженню в Україні вимог міжнародного рівня, підвищенню обізнаності українських науковців, фахівців і виробників щодо ролі технічного регулювання у важливих сферах нашого життя.

У коментарі Гал-Інфо генеральний директор ДП "Львівстандартметрологія" Юрій Гринів, який є організатором цього форуму, розповів про здобутки України у галузі метрології та про результати міжнародної співпраці:

"Уже сьогодні наша країна є у системі міжнародних стандартів ISO, яка є однією з систем міжнародної оцінки якості. Сьогоднішній форум є надзвичайно важливим для міжнародного місця України у євроінтеграції, тому наше підприємство спільно з Мінекономрозвитку  організувало цей захід, запросивши всіх керівників центрів, які уповноважені на вимірювання та визначення стандартів якості  для впровадження цієї системи у себе в регіонах. Крім того ми запросили науковців, які мають нові розробки методи, та ідеї у галузі метрології.

Захід практично поєднує тих, хто працює в системі стандартів і забезпечує її роботу та ефективність, тих хто займається бізнесом і виробляє певну продукцію, вивчає, як її зробити більш якісною та конкурентно спроможнішою, так і тих, хто займається науковими розробками та впровадженнями".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ