Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

ПЦУ опублікувала список фільмів, які варто переглянути і обговорити з дитиною

«Містки» порозуміння з власною дитиною вибудовуються постійно – у взаємодії з нею, сердечних розмовах, іграх, спільному досвіді та дозвіллі. Православна церква України на Фейсбуці опублікувала перелік фільмів, які варто подивитися та обговорити з дитиною.

Переглядаючи разом кіно та обговорюючи його опісля, ви зможете краще зрозуміти потреби одне одного. А також звернути увагу на важливі моменти та цінності, виховуючи у своїй дитині гідні чесноти.

На цих зимових канікулах пропонуємо до спільного сімейного перегляду фільми, які, сподіваємося, допоможуть зростити важливі чесноти у ваших душах і душах ваших дітей.

  • м/ф «Клаус» (2019)

На що звернути увагу:

Перше враження буває оманливим, а добрі вчинки стосовно тих, хто цього нібито не заслуговує, можуть відкрити усе найкраще в них. Кожен потребує чуда, й іноді навіть проста людина здатна стати чудотворцем, творячи добро для інших.

Цитата з Писання до роздумів:

«Любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, добро творіть тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто кривдить і гонить вас» (Мф. 5: 44).

  • м/ф «Вартові легенд» (2012)

На що звернути увагу:

У житті людина має багато можливостей, але разом з ними й певні обов’язки. Прийняття відповідальності за свої вчинки вкрай важливе, воно допомагає стати цілісною особистістю.

Цитата з Писання до роздумів:

«Кожен з нас дасть за себе вiдповiдь Боговi» (Рим. 14: 12).

  • м/ф «Мітчелли супроти машин» (2021)

На що звернути увагу:

Батьки та діти не завжди можуть порозумітися, та це не означає, що вони не люблять одне одного. Сімейне єднання, любов і взаємопідтримка допомагають подолати найбільші труднощі. Не судіть нікого – адже вам невідомо, що насправді відчуває людина та на які жертви їй доводилося йти.

Цитата з Писання до роздумів:

«Не судіть з вигляду, а судіть судом справедливим» (Ін. 7: 24).

  • х/ф «Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа» (2005)

На що звернути увагу:

Історія зради, каяття, спокути та прощення.

Цитата з Писання до роздумів:

«Пильнуйте за собою. Якщо ж согрішить проти тебе брат твій, докори йому; і коли покається, прости йому; і коли сім разів на день згрішить проти тебе і сім разів на день звернеться і скаже: каюсь, – прости йому» (Лк. 17: 3-4).

  • х/ф «Гаррі Поттер і філософський камінь» (2001)

На що звернути увагу:

У протистоянні добра і зла зло спирається на слабких духом, які найбільше прагнуть влади. Спокуси випробовують серця людей, та, залишаючись вірною шляху добра, людина здатна їм опиратися. Любов – джерело спасіння.

Важливо наголосити, що «магію» (і в цій стрічці, і в інших зі списку) варто в першу чергу сприймати як художній прийом, покликаний передати задум і важливі цінності.

Цитата з Писання до роздумів:

«Улюблений! Не будь подiбним до лихого, але до добро­го: хто ро­бить добро, той вiд Бога; а хто чи­нить зло, той не бачив Бо­га» (3 Ін. 1: 11).

  • х/ф «Хористи» (2004)

На що звернути увагу:

Стосунки з людьми (і найперше з дітьми) варто вибудовувати на доброті, ласкавості й розумінні. Шлях до дитячої душі не може лежати через жорстокість. Навіть у складних життєвих обставинах добре слово лікує зранені душі.

Цитата з Писання до роздумів:

«Напоум юнака на початку путі його: він не ухилиться від неї, коли і постаріє» (Притч. 22: 6).

  • х/ф «Втрачене Різдво» (2011)

На що звернути увагу:

Брехня не приводить до доброго, але може мати катастрофічні наслідки як для вас, так і для людей поруч із вами. Через спокуту і покаяння знайдете спасіння.

Цитата з Писання до роздумів:

«Тому, вiдкинувши неправду, говорiть правду кожний ближньому своєму» (Еф. 4: 25).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ