Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін натякає, що у нього є таємні домовленості з Порошенком, – Бєлковський

Президент Росії Володимир Путін хоче довести, що він має якісь таємні домовленості з президентом України Петром Порошенком.

Про це в ефірі Радіо Свобода сказав російський політолог Станіслав Бєлковський.

За словами політолога, Путін може шантажувати свого українського колегу цими домовленостями.

«Володимир Путін хоче довести, що він має якісь таємні домовленості з Петром Порошенком і якщо український президент не буде на 100 % лояльним до нього у виконанні цих домовленостей, то він відкриє ці секретні мінські протоколи перед усім світом і це може призвести до падіння Порошенка під тиском української опозиції, яка офіційно про ці секретні протоколи нічого не знає», – заявляє Бєлковський.

Також, на думку експерта, Володимир Путін покладав великі надії на саміт в Астані, де планував «вийти на прямий діалог з Анґелою Меркель і Франсуа Оландом стосовно долі України», але саміт не відбувся. Не сподобалося російському президенту і те, що його не запросили на 70 річницю визволення концтабору Освенцим, додав Бєлковський.

Все це, за словами експерта, стало причиною ескалації конфлікту на сході України.

«Путін відповів тією мірою, якою він міг – військовою. Він хоче довести, що тільки він визначає питання війни та миру в Україні і незалежно від того, як до нього ставляться західні лідери, обговорювати суттєві питання війни та миру можна виключно з ним, тобто саміт потрібен так чи інакше», – зазначив Станіслав Бєлковський.

На думку політолога, чим більше Володимир Путін усвідомлюватиме, що він стає ізгоєм, людиною з якою не може бути діалогу, він сприятиме ескалації та вкиданню нового компромату проти українських лідерів.

18 січня МЗС Росії оприлюднило заяву, в якій йдеться, що згідно із мінськими домовленостями донецький аеропорт має відійти під контроль сепаратистів. 

На сході України нині спостерігається загострення конфлікту. За даними прес-центру АТО, проросійські бойовики збільшили кількість обстрілів позицій українських військових. Вже кілька днів найбільш запеклі бої точаться за донецький аеропорт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ