Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Путін відмовився амністувати екс-начальника служби безпеки ЮКОСа Олексія Пічугіна, – адвокат

Президент Росії Володимир Путін не задовольнив клопотання про помилування для Олексія Пічугіна, екс-начальника безпеки нині неіснуючої нафтової компанії ЮКОС. Про це російським ЗМІ 9 червня заявила адвокат Пічугіна Ксенія Костроміна.

«За порадою правозахисників, Пічугін подав прохання про помилування президенту Російської Федерації. Нещодавно ми дізналися, що йому було відмовлено у цьому», – заявила адвокат.

За її словами, Пічугін, який відбуває довічне ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням в організації вбивства бізнесменів, а також мера Нефтеюганська Володимира Пєтухова, вважає себе несправедливо засудженим. Його позицію підтримав і Європейський суд з прав людини, додала адвокат.

Костроміна не виключила повторного звернення Пічугіна про помилування. «Закон не регулює кількість клопотань», – сказала вона.

9 червня з’явилася інформація про те, що колишній голова відділу внутрішньої економічної безпеки компанії ЮКОС Олексій Пічугін звернувся до президента Росії з клопотанням про помилування.

Колишній співвласник ЮКОСа Михайло Ходорковський, інші колишні колеги Пічугіна, а також правозахисники вважають, що справа проти нього була сфабрикована з політичних мотивів.

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Пічугіна політичним в'язнем.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ