Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ПвК «Захід» отримало перших 30 мобільних вогневих груп, які збиватимуть дрони-камікадзе на Львівщині

Перші 30 мобільних вогневих груп, які збиватимуть дрони-камікадзе на Львівщині, уже передали Повітряному командуванню «Захід» Повітряних Сил ЗС України.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами загалом планують передати 60 вогневих груп до кінця місяця. Вартість комплектації однієї групи – 500 тис. грн.

«Це половина від тієї кількості груп, які створюють Львівська ОВА, ПвК «Захід» та соціально відповідальний бізнес. Наступні 30 плануємо доукомплектувати та передати упродовж місяця. Вони служитимуть новому підрозділу на території області – окремому батальйону протиповітряної оборони Сухопутних військ.

Вартість комплектації однієї групи – близько 500 тис. грн. Це без врахування ціни транспорту. У кожну групу входить машина, оснащена тепловізорами, приладами нічного бачення, лазерними вказівниками, ліхтарями, прицілами, планшетами та зброєю для збиття ударних безпілотників», –  зазначив Максим Козицький.

Загалом на обладнання акумулювали 28 млн гривень. Автомобілі благодійники жертвують безкоштовно. Групи формували відповідно до запитів військових, випробовували та видозмінювали, щоб у будь-яку погоду та в нічний час наші оборонці могли ефективно нищити ворожі цілі.

«Ми зібрали усі засоби, які в нас були на той час, випробували їх, і обрали найкраще з того, що було на ринку, та в межах наявного фінансового ресурсу. У закупках орієнтувалися на те, щоб закупити більшу частину всього необхідного в українського виробника», – додав представник ПвК «Захід» Денис Левкович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ