Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

П'ять ковідних медичних закладів Львівської області отримали апарати ШВЛ

Медичні заклади області, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом, отримали апарати штучної вентиляції легень. Про це повідомили 30 січня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото ілюстративне

5 ШВЛ доставили у Сокальську ЦРЛ, Рудківську лікарню, Львівську 1-у міську клінічну лікарню імені Князя Лева, Жидачівську ЦРЛ, Пустомитівську ЦРЛ.

Обладнання Siriusmed R30 використовують для надання медичної допомоги пацієнтам з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом COVID-19.

«Ця апаратура вкрай необхідна для лікування хворих, адже апарат ШВЛ здійснює примусову подачу повітря, забезпечує насичення крові киснем і видалення з легень вуглекислого газу. При цьому в дихальних шляхах і легенях створюється позитивний тиск, що доволі часто для хворого є єдиним шансом на порятунок. Дякуємо за підтримку та розуміння у такий складний час», - розповіли у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Апарати вдалось отримати завдяки сприянню Міністерства соціальної політики України, Благодійного Фонду «Закарпатський центр розвитку та консультацій «Едванс» та Закарпатської ОДА.

«Сьогодні на Львівщині ситуація із захворюваністю на ковід стабільна, проте залишається напруженою. Попри те, що киснезабезпечення медзакладів становить понад 90 %, а завантаженість ліжок на рівні 30%, спрогнозувати недугу дуже складно. Чимало людей потрапляють в медзаклади у дуже складному стані. До прикладу, станом на ранок 113 людей лікують в реанімаціях, 25 на ШВЛ. Відтак, кожна допомога є важливою, особливо, коли це медичні засоби, які рятують життя важкохворих», - зазначив керівник департаменту Орест Чемерис.

Нагадаємо, станом на ранок у стаціонарах області перебуває 1221 пацієнт з підозрою та підтвердженим ковід.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ