Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Питання землі під президентською резиденцією зависло на сесії Львівської міськради

Учора, 1 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати перенесли питання про надання засновнику і співвласнику Холдингу емоцій ! FEST Андрію Худо дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. М. Глінки, 12. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Президентська резиденція у Львові. Фото: lviv.nashigroshi.org.
Йдеться про земельну ділянку, на якій розміщена будівля президентської резиденції у Львові.

Депутатам пропонувалося вилучити за згодою управління майном спільної власності Львівської обласної ради з користування Львівської обласної ради земельну ділянку площею 0,1615 га на вул. М. Глінки, 12. Та надати громадянину Андрію Худо дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 0,1615 га на вул. М. Глінки, 12 на земельні ділянки, вказані в ухвалі.

Питання навіть не розглядали, а одразу ж перенесли з ініціативи депутата від «Самопомочі» Романа Федишина.

«Бачу, що депутати не готові голосувати за це питання. Я не розумію, чому людина, яка купила приміщення не може оформити земельну ділянку», - сказав Федишин.

Резиденцію президента у Львові купив холдинг “!Фест”. Для чого - невідомо

Згідно з інформацією у пояснювальній записці до ухвали, 20 жовтня 2015 року управлінням майном спільної власності Львівської обласної ради проведено торги з продажу адміністративного будинку на вул. М.Глінки, 12.

За результатами торгів переможцем визнано ТзОВ «Рітейл менеджмент системс», яке входить до складу ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив». Також до складу ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив» входить ТзОВ «Резиденція Глінки».

Відповідно до договору купівлі-продажу від 23.03.2016 новим власником будинку та господарських будівель, які відносяться до будинку став громадянин Худо Андрій Володимирович.

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради у зв’язку з відчуженням об’єктів нерухомого майна на вул. М.Глінки, 12 надало письмову згоду на вилучення з користування Львівської обласної ради земельної ділянки площею 0,1615 га.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо з посиланням на львівську газету "Високий замок", напередодні місцевих виборів (20 жовтня 2015) Львівська обласна рада “під шумок” виборчої кампанії продала з молотка будівлю президентської резиденції на вул. Глінки, 12. Резиденцію продано за 20 мільйонів 252 тисячі 400 гривень. Квадратний метр — орієнтовно 50 тисяч гривень.

Спочатку стартова ціна становила майже 29 мільйонів, але оскільки це був шостий аукціон — вартість відчутно знизили. В аукціоні брали участь дві фірми: ТзОВ “Системи лояльності” (компанія зареєстрована на Кіпрі) та ТзОВ “Рітейл менеджмент системс”. Переможець торгів — ТзОВ “Рітейл менеджмент системс”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ