Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада встановила День українського добровольця

Верховна Рада прийняла проект постанови «Про встановлення Дня українського добровольця». За нього проголосував 231 народний депутат, повідомив кореспондент НБН.

Документом встановлюється День українського добровольця, який відзначається щорічно 14 березня.

У пояснювальній записці до постанови йдеться, що «в березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України і бажаючи захистити незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї держави, згідно рішення керівництва Самооборони Майдану добровольці з Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у військових діях».

«Як наслідок, з лав Самооборони Майдану був сформований Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. 14 березня 2014 року понад п'яти сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області. Так почався бойовий шлях першого добровольчого батальйону», – зазначають автори.

Після голосування спікер Андрій Парубій закрив вечірнє засідання Ради. Наступне засідання відбудеться в середу, 18 січня, о 10:00.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ