Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада Європи допоможе Україні успішно завершити процес децентралізації, – Енберг

Рада Європи допоможе Україні успішно завершити процес децентралізації. Про це в студії UATV заявив Мортен Енберг, глава офісу Ради Європи в Україні.
Мортен Енберг

Одна з ключових реформ, які продовжує впроваджувати Україна – децентралізація. І, за словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, дві третини українців вже з успіхом користуються її можливостями. У реалізації цієї реформи нашій державі, як і раніше, допомагають європейські партнери. І вони продовжать це робити надалі.

“І я, і мої колеги бачимо позитивну динаміку у впровадженні даної реформи. Ми проводили наші власні соцопитування серед населення з приводу децентралізації. І бачимо, що люди в Україні дізнаються про неї все більше і більше, і підтримують ідею об’єднання громад, – наголосив Мортен Енберг. – Для мене важливо говорити не тільки про статистику. Я відвідував багато українських регіонів і побачив, що громади, які успішно об’єдналися, отримують багато нових можливостей: вони ремонтують школи, дороги, дитячі садки. Не менш важливим є те, як люди беруть участь в процесі прийняття рішень в таких громадах. Активність жителів в цих районах дуже висока, що не може не радувати”.

Також глава офісу РЄ в Україні повідомив, що в цьому році стане співголовою Ради донорів, яка разом з представниками української влади, зокрема, віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубко, буде займатися подальшим просуванням процесу децентралізації.

“Рада Європи готова допомагати Україні і надалі. Ми будемо робити все, що від нас залежить, щоб ця реформа була успішно завершена і відповідала європейським стандартам, – резюмував Мортен Енберг. – А в тих регіонах, де ці зміни ще не впроваджені, потрібно більше говорити з людьми, і показувати їм більше позитивних прикладів. Це істотно допомагає руху реформи”.

UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ