Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада Європи допоможе Україні з новою Конституцією, - президент ПАРЄ Анна Брассер

Сьогодні, 24 березня, делегація парламентської Асамблеї Ради Європи у складі Президентського комітету ПАРЄ та співдоповідачів Моніторингового комітету ПАРЄ перебуває у Львові. Перед цим вони були в Донецьку. Під час брифінгу Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анна Брассер зазначила, що Західна і Східна Україна має відмінності, але у цьому головна сила єдиної України.

За її словами, делегація парламентської Асамблеї Ради Європи відвідала Донецьк і тапер приїхала у Львів, щоб скласти власне враження про ситуацію в країні, якою її бачить не лише Київ, але й регіони.

«Я була вражена розмаїттям вашої країни. Звісно, є відмінності між Сходом та Заходом, але Україна єдина, і у цьому ваша сила. Рада Європи підтримує єдність України. Російська Федерація порушила і міжнародне право, і ваші закони, проявивши агресію. Ми приїхали, щоб дізнатися, як саме ми можемо вам допомогти», - сказала Анна Брассер.

За її словами, Рада Європи не має намір повчати Україну, як потрібно жити.

«У цій ситуації, яка склалася з Росією, ми хочемо досягнути рішення через діалог, а не через застосування сили», - сказала вона.

Зокрема, Рада Європи обіцяє допомогу у роботі над правовими нормами в Україні, новою Конституцією, яка стане основними підвалинами для дієвого законодавства.

Щодо економічних питань, то за її словами, це прерогатива ЄС.

«Ми можемо допомогти з правовими засадами. Відповідно це покращить і економічний фон та сприятиме довірі інвесторів», - сказала Анна Брассер.

Вона також зазначила: «Ви одні з нас».

Вона також зазначила, що у квітні ПАРЄ слухатиме питання щодо України.

Фото - прес-служби Львівської облради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ