Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Райкконен підписав дворічну угоду із Sauber

Після оголошення про вихід Кімі Райкконена з Ferrari наприкінці 2018 року, фін повідомив, що наступні два сезони Ф1 проведе у команді Sauber. Про це повідомило видання Motorsport.
Kimi Raikkonen

Одразу після офіційної заяви Скудерії в інстаграмі Кімі Райкконена з’явилася інформація про дворічну угоду з Sauber – командою, у складі якої він дебютував у Формулі 1 у 2001 році.

«Здогадайтеся, хто повернувся? Попереду два роки із Sauber! Дивовижні відчуття – повернутися туди, де все починалося!», - йдеться у підпису до допису.

У свою чергу, швейцарська стайня підтвердила, що наступні два кроки Кімі проведе в її складі. Про це йдеться на офіційному сайті команди.

Керівник Sauber Фредерік Вассьор сказав: «Підписання контракту з Кімі Райкконеном у якості нашого гонщика є важливою опорою нашого проекту, і наближає нас до нашої мети досягти значного прогресу в якості команди в найближчому майбутньому. Безсумнівний талант Кімі та його величезний досвід у Формулі 1 не тільки сприятимуть розвитку нашого автомобіля, але також прискорить зростання та розвиток нашої команди в цілому. Разом ми почнемо сезон 2019 року з сильним фундаментом, керованим рішучістю боротися за результати».

Райкконен дебютував у Sauber у 2001 році, маючи за плечима лише 23 гонки у молодших формулах. Функціонери FIA з недовірою віднеслися до недосвідченого фіна й видали йому лише тимчасову суперліцензію. У першій же гонці Кімі фінішував шостим, а найкращим його результатом стали два четвертих місця в Австрії та Канаді.

Із дев’ятьма очками Райкконен посів десяте місце у загальному заліку, допомігши команді стати четвертою в Кубку конструкторів. Після сильного дебютного року Кімі взяли до McLaren, де він замінив Міку Хаккінена і досить скоро став справжнім топ-пілотом Формули 1.

Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ