Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітаційний центр “Галичина”: що чекає після реорганізації?

Восени Гал-інфо стало відомо про реорганізацію державної реабілітаційної установи “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина” в державне некомерційне підприємство “Центр комплексної реабілітації “Галичина”.

Нагадаємо, редакція Гал-інфо неодноразово звертала увагу на сумнівну діяльність реабілітаційної установи, зокрема у питаннях непрозорих держзакупівель, утім ексміністерка соціальної політики Марина Лазебна, була цілком задоволена діяльністю центру та його директора Дунаса Григорія, й продовжила термін дії його контракту до серпня 2024 року.

1/1

Утім у жовтні 2022 року згідно з рішенням нової міністерки Мінсоцполітики України Оксани Жолнович, державну реабілітаційну установу “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина” було вирішено реорганізувати у Державне некомерційне підприємство “Центр комплексної реабілітації “Галичина”.

Як йдеться в наказі міністерства від 17.10.2022 № 285 “Про реорганізацію Державної реабілітаційної установи “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина”, усе майно і права повністю перейшли наступниці установи, тобто до “Центру комплексної реабілітації “Галичина”.

Відповідно для реорганізації закладу було створено комісію з реорганізації, яку очолив директор державної реабілітаційної установи “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина” Дунас Григорій Григорович. В Наказі Мінсоцполітики зазначено, що він залишається управляючим справами реабілітаційної установи та продовжує керувати справами установи до завершення її реорганізації.

Завершити заходи з реорганізації установи повинні упродовж трьох місяців від дати підписання наказу – тобто до середини січня. 

1/3

У досьє компанії оприлюдненому на YouControl, можна побачити, що ДРУЦКРОІ "ГАЛИЧИНА" має статус – в стані припинення.

Протягом листопада і середини грудня кредитори центру могли звернутись зі своїми вимогами до комісії з реорганізації. З відкритих джерел YouControl, можна побачити, що між реабілітаційною установою та компаніями-постачальниками – Львівобленерго, Нафтогаз України –  тривають суди щодо заборгованостей центру. 

Питання “кого тепер обслуговуватиме реабілітаційний центр на вул. Хуторівка 38?” та “хто очолить оновлений центр?” залишаються відкритими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ