Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому контролюючі органи не звернуть увагу на реабілітаційний центр «Галичина»?

Йдеться про Державну реабілітаційну установу "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина", директором якої є Дунас Григорій Григорович, та яка тривалий час проводить сумнівні держзакупівлі.

Що, до речі, чомусь залишаються абсолютно непомітними для контролюючих органів, передусім, вважаємо, для Антимонопольного комітету України та Західного офісу Держаудитслужби.

В жовтні цього року ДРУЦКРОІ “Галичина” без використання електронної системи здійснила закупівлю 7-ми найменувань злакових продуктів – з очікуваною вартістю 45 тис. грн.

Згідно відомостей у відкритих джерелах, переможцем у ній було визначено одного з «улюблених» постачальників з Городка - фізичну особу-підприємця Куртяк Марію Петрівну, телефон якої: +380972937681, ЄДРПОУ – 2510008748.

Зазначимо, що загалом дана пані була учасником у 16 закупівлях на суму 1.88 млн грн. І у всіх них перемогла. Дивина? Фарт? Абсолютно ні. Скоріше за все, невід'ємна корупційна складова. Оскільки усі ці 16-ть закупівель були організовані та проведені Державною реабілітаційною установою "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина", директором якої тривалий час є Дунас Григорій Григорович та яка продукти тривалий час закуповує у «своїх» постачальників (які усі чомусь зареєстровані у Городку).

Сумнівність вказаної закупівлі підтверджують й інші факти. Поміж них – один занадто дивний збіг. Полягає він в тому, що ФОП Куртяк Марія Петрівна, яка так успішно та упродовж тривалого перемагає в закупівлях «установи Дунаса», за даними YouControl та Clarity-project.info, використовує один і той же номер мобільного телефону що і Яновська Марина Омелянівна, яка у даній державній установі обіймає посаду начальника відділу технічного та господарського обслуговування.

Як використовує телефон Марина Яновська? З відкритих джерел, зокрема, вбачається, що у ході закупівель. Тобто, Марина Омелянівна як контактна особа Замовника (себто ДРУЦКРОІ “Галичина”) використовує телефон за номером: +380972937681 у ході тих самих специфічних закупівель державної реабілітаційної установи.

Дані з інформаційно аналітичної системи YouControl — повне досьє на кожну компанію України.
Дані з інформаційно аналітичної системи YouControl — повне досьє на кожну компанію України.
1/3

Цей же телефон, як повідомляло Гал-інфо, фігурує в рекламних оголошень в мережі Інтернет, які стосуються ресторанчика (ресторану) «Вишневий сад» («Чері Гарден») на вул. Донецькій, 7 у Львові.

Нагадаємо: у вказаній публікації мова йшла про те, що закуплені за державні гроші продукти реабілітаційний центр «Галичина» поставляє у тому числі за адресою: м. Львів, вул. Донецька, 7 (це вбачалося з тендерних документів Установи).

Водночас як вдалося з’ясувати, за цією адресою знаходиться ресторан «Вишневий сад», який виявився «навчально-виробничою майстернею» Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина»…

Надалі у відповіді на журналістський запит щодо законності функціонування названого закладу ДРУЦКРОІ “Галичина” повідомила, що госпрозрахункову філію «Ресторан «Вишневий сад», яка розташована за адресою м. Львів, вул. Донецька, 7, було створено згідно наказу директора Установи від 15.04.2011 року. І що вказаний структурний підрозділ здійснює діяльність у сфері ресторанно-виїзного харчування (кейтерінг).

Разом з тим в положенні про Державну реабілітаційну установу "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина", що було затверджено у 2020 році, у розділі «Структура Центру» (де містяться відомості про структурні підрозділи, які можуть бути створені відповідно до завдань і напрямів Центру) інформація про госпрозрахункову філію «Ресторан «Вишневий сад» відсутня.

На закупівлі реабілітаційного центру “Галичина” Гал-інфо звернуло увагу через наявність у даної установи “улюблених постачальників” різного роду продуктів, які до того ж є близькими родичами. Йдеться про ФОПів Клок Андрія Володимировича та Клок Ростислава Володимировича. Детальніше ознайомитись із діяльністю цих осіб можна в матеріалі Гал-інфо: 

Реабілітаційна установа “Галичина” закуповує продукти у власників футбольного клубу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ