Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Регулятори Латвії й Естонії запровадили санкції до російських федеральних каналів

Регулятори медіа Латвії й Естонії запровадили санкції до російських федеральних каналів на період від трьох до п’яти років.

Про це інформує Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) зупинила ретрансляцію російських федеральних каналів через прямі загрози державній безпеці, повідомляє портал Delfi. Вимкнути трансляцію пропагандистів у Латвії закликав президент країни Егілс Левітс. Він наголосив, що в інформаційному просторі Литви не припустимі розпалювання ненависті до України та дезінформація.

Таку ж думку висловив і міністр закордонних справ Естонії Едгар Рінкевич. Зважаючи на це естонський регулятор видав розпорядження згідно з яким у країні припинено мовлення російських телеканалів. Офіційною підставою для цього рішення стала трансляція промови президента Російської Федерації Владіміра Путіна, у якій він намагався обґрунтувати напад на Україну.

Естонський медіарегулятор вважає, що канали не виконали вимог щодо неприпустимості підбурювання до насильства та загрози національній безпеці країни.

Директор естонського регулятора Каур Каяк, зокрема, заявив, що надзвичайні часи потребують надзвичайних дій. Тому, за його словами, треба діяти негайно, щоб не було завдано шкоди суспільству.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ