Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Репортери без кордонів» обурені інсценуванням вбивства журналіста Бабченка

Міжнародна неурядова організація «Репортери без кордонів» обурилася спецоперацією українських спецслужб з інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві, - Громадське.

Про це повідомив голова організації Кристоф Делуар.

«Репортери без кордонів» висловлюють своє глибоке обурення після виявлених маніпуляцій українських спецслужб, цього нового кроку до інформаційної війни. Для уряду завжди дуже небезпечно грати з фактами, особливо використовуючи журналістів для своїх фальшивих історій», — заявив Делуар.

Нагадаємо, російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко живий. Він не помер увечері 29 травня у результаті замаху.

Смерть Бабченка була інсценована, але замах на нього готувався. Організатор замаху затриманий.

В СБУ заявили, що для вбивства Бабченка спецслужби РФ завербували українця та заплатили $40 тисяч. Завербований українець, який називається правоохоронцями організатором убивства, найняв для виконання завдання знайомого — учасника бойових дій на Донбасі (виконавця). Останній отримав 30 тисяч доларів, а організатор залишив собі 10 тисяч доларів за «посередництво». Однак організатор убивства співпрацював з СБУ.

Генеральний прокурор Юрій Луценко різко засудив тих, хто нібито критикував владу після «вбивства» Бабченка. 

Глава ГПУ закликав спростувати «весь той бруд і всю брехню, яка була вилита за неповну добу на правоохоронну систему Україну».

Він також повідомив, що найнятий для вбивства Бабченка учасник бойових дій буде свідком у справі.

Президент Петро Порошенко доручив надати журналісту Бабченку охорону.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що унаслідок трьох пострілів у спину в своєму будинку в Києві загинув російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко. 

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу, а МЗС Росії прокоментувало убивство журналіста Бабченка, заявивши, що «рівень фізичного насильства, вбивств стосовно працівників ЗМІ в Україні неухильно зростає». Низка країн та організацій одразу закликали Україні негайно негайно розслідувати вбивство Бабченка. Також Генсек Ради Європи Ягланд засудив убивство Бабченка.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ