Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Рейтинг корупціонерів очолили 30 прикордонників

Упродовж 12 місяців 2016 року військовими прокурорами Західного регіону України розслідувано та скеровано до суду 92 кримінальні провадження, пов’язані з корупцією, а у 45 провадженнях судами винесено вироки. Цього ж року, за підсумками трьох тижнів січня ми розслідували та скерували до суду вже чотири кримінальні провадження цієї категорії. Про це пише Олег Сенюк, полковник юстиції, військовий прокурор Західного регіону України в «Урядовому кур’єрі».

Зокрема, у статті сказано: "Загалом торік військовими прокурорами у злагодженій діяльності та ефективній координації дій з оперативними підрозділами Служби безпеки України та Національної поліції України затримано 85 посадовців. Це 30 прикордонників, 16 співробітників національної поліції, 12 митників, 6 військових комісарів, 5 службових осіб Державної служби надзвичайних ситуацій України, 3 співробітників Державної фіскальної служби України та 5 посадових осіб місцевого самоврядування, у тому числі 2 депутатів місцевих рад.

У 2017 році -- притому що рік тільки почався - вже затримано 4 посадовці: 1 прикордонник, 1 помічник народного депутата, 1 співробітник СБУ та 1 начальник державної виконавчої служби. Сума отриманої неправомірної вигоди у 2016 році склала 586,5 тисяч гривень, 49,6 тисяч доларів США, 3,8 тисяч євро та 7,7 тисяч угорських форинтів. а у 2017 – 1 тисяч євро та 170 тисяч гривень. Попереджено торік отримання неправомірної вигоди посадовцями на суму понад 2,5 млн грн.
 
Результати роботи незначної кількості працівників, а це 25 слідчих на 8 областей Західного регіону України, наочні і засвідчують її ефективність та громадську необхідність, довіру людей до нашої роботи, а також розуміння державних проблем, які можуть розв’язати лише люди з офіцерською честю".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ