Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Резніков: Ми дійдемо до міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік і крапка

Президент Володимир Зеленський віддав наказ Генеральному штабу готувати плани з деокупації всієї території України, включно із захопленими районами у 2014 році.

Міжнародні партнери знають про ці плани, заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю ВВС Україна, передає Укрінформ.

«Є конкретний наказ Президента Генеральному штабу готувати плани про деокупацію всієї України, включно з територіями, окупованими з 2014 року. Конкретний наказ. А далі вже, з точки зору пріоритезації планів - військові, виходячи з можливостей, повинні запропонувати (план)», - сказав міністр.

Водночас він підкреслив, що тут мова не може йти про конкретну наступальну операцію, тому що Президент ставить політичні завдання, а військові фахово готують ту чи іншу кампанію.

«Я говорю те, що вважаю потрібним донести до суспільства. І коли хтось там кричить: "Ой, розкрили плани!" - то чого ховати план про те, що ми плануємо деокупувати всі наші окуповані землі? Ми цього не приховуємо. Ми дійдемо до міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік. Крапка», - запевнив Резніков.

Він розповів, що питання стоїть у черговості кампаній і ресурсу, який для цього потрібен.

«Ми це, абсолютно не приховуючи, обговорюємо з нашими партнерами. Вони знають наші плани. І допомагають нам, розуміючи, що і коли нам потрібно для того чи іншого просування», - додав очільник Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ