Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Результати такої пенсійної реформи ми відчуємо за 10-15 років, і вони будуть катастрофічні, - депутат

«Результати пенсійної реформи ми відчуємо за 10-15 років, і результати будуть катастрофічні», – про це сьогодні на громадському обговоренні пенсійної реформи у Львові заявив голова комісії з питань бюджету Львівської облради – Ярослав Качмарик.

Отож, сьогодні, 27 січня, у Львівській обласній раді за участі голови ради Олега Данькевича відбулось громадське обговорення законодавчого забезпечення та економічних наслідків пенсійної реформи. Участь у заході взяли депутати Львівської обласної ради, а також представники громадських організацій та профспілок.

Своєрідним модератором був Ярослав Качмарик. Зокрема, він наголосив, що наразі на 100 працездатних мешканців Львівщини припадає 88 пенсіонерів та зробив прогноз:

«До 2050 року на 100 працюючих у нас припадатиме 100 пенсіонерів. Вихід один - має зростати або зарплата, або зайнятість. Але наша пенсійна реформа, пропонуючи ті чи інші заходи, не вирішує проблему. Результати пенсійної реформи ми відчуємо за 10-15 років. і результат цей буде катастрофічний. Не хоче наша держава думати про наше майбутнє». –

Серед питань найбільшу увагу привернула проблема підвищення пенсійного віку, механізм виплати спеціальних пенсій та їх розміри, а також дефіцит пенсійного фонду.

Крім того, під час обговорення були представлені результати акетного опитування, яке напередодні провів «Центр соціально-економічного моніторингу». Згідно з ним більшість респондентів (54%) розраховує на ведення індивідуального підсобного господарства як на додаткове джерело доходу після настання пенсійного віку, при цьому 18% опитаних такого джерела не мають взагалі. Зі 100 опитаних 91 не підтримує зростання працездатного віку у жінок (за реформою пенсійної системи пенсійний вік жінок має зрости до 60 років), натомість майже одностайно (96%) респонденти підтримують обмеження пенсійних виплат для державних службовців високого рангу. І майже всі опитані (99%) розуміють, що пенсійна реформа відбувається виключно через дефіцит Державного бюджету та Пенсійного фонду.

Результатом громадського обговорення мають стали пропозиції щодо удосконалення пенсійного законодавства та висновки щодо її соціально-економічних наслідків для населення Львівської області. Пропозиції та висновки будуть передані в Кабінет Міністрів. Додамо, що загалом прозвучало чимало як критичних, так і нейтральних пропозицій, які потребують узгодження та доопрацювання. При цьому. Наголосимо, усі учасники, погодились що пенсійна реформа конче потрібна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ