Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

РФ готує нові репресії: Меджліс відреагувавна заяви про "татарський слід" у Керчі

Голова Меджлісу кримськотатарського народу висловив співчуття рідним та близьких загиблих і постраждалих. Опубліковане і передруковане російськими ЗМІ твердження про "татарський" слід трагедії в Керчі говорить про готовність окупаційної влади до нових репресій проти кримськотатарського народу.

Про це йдеться у заяві Меджлісу кримськотатарського народу, опублікованій на сторінці в Facebook голови Меджлісу Рефата Чубарова.

"Опубліковане "Лентой.ру" твердження про "татарський" слід трагедії миттєво було передруковане сотнями інших російських ЗМІ, що дозволяє говорити про готовність російських окупантів розпочати нові репресії та переслідування проти кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму", – йдеться у заяві.

У документі також повідомляється, що підконтрольне уряду Росії видання "Лента.Ру" в числі інших поспішило поширити інформацію з посиланнями на "правоохоронні" органи або "очевидців" про те, що, мовляв, "чоловіку, який підозрюється в причетності до вибуху в керченському технікумі, на вигляд 23 роки, він схожий на татарина", додавши при цьому, що "... чоловік влаштував стрілянину, добиваючи поранених, а потім був застрелений охороною".

Лише за кілька годин після трагедії, йдеться у заяві, в Слідчому комітеті Росії, "який повністю замкнув на собі розслідування вибуху в політехнічному коледжі Керчі", було оголошене ім'я 18-річного Владислава Рослякова, який влаштував криваву бійню.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу висловив співчуття рідним та близьких загиблих і постраждалих.

На його думку, вина і відповідальність за наслідки трагедії повністю і цілком покладаються на російську окупаційну владу та органи влади Російській Федерації – держави, яка окупувала Крим.

Як повідомляли раніше, вибух стався у керченському коледжі в тимчасово окупованому Криму. Щонайменше 18 людей загинули та два десятки постраждали, за іншими даними поранених понад 50. Як пишуть місцеві видання, крім вибуху, в коледжі була ще й стрілянина. Пізніше повідомили, що вибухнула бомба, начинена металевими предметами.

За інформацією заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, у місті оголосили операцію "Перехоплення". Виїзди з Керчі перекриті, над містом працюють гелікоптери.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ