Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

РФ поверне Україні Сенцова й Кольченка не раніше осені, - джерело

Рішення про передачу Україні засуджених у РФ українців Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка і Юрія Солошенка прийматимуть після того, як український суд підтвердить свою згоду з вироком. Про це йдеться у відповіді прес-служби Мінюсту Росії на запит "Інтерфаксу".

"При надходженні з держави виконання вироку (України – ред.) згод і інших необхідних документів на передачу засуджених, у тому числі судових рішень провизнання й виконання вироків російських судів, Мінюст Росії направить їх у Федеральну службу виконання покарань (РФ) для внесення подань у суди за місцем відбування покарання засудженими", - повідомили у відомстві.

У Мінюсті РФ нагадали, що згода держави, яка просить видати засудженого, із винесеним у іншій країні вироком, регламентується Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб.

Відповідно до цього міжнародного акту, зібрані на Сенцова, Афанасьєва, Кольченка й Солошенка документи служба виконання покарань спрямує у Мінюст РФ для передачі міністерству юстиції України.

Потім, згідно з положеннями Конвенції, український суд повинен буде перетворити вироки російських судів у свої рішення, замінюючи призначене в РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за здійснення такого ж злочину.

Усі ці документи спрямовуються через Мінюст і службу виконання покарань Росії в суди за місцем відбування покарання засуджених для остаточного вирішення питання про їх видачу Україні.

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило "Интерфаксу", що всі перераховані процедури можуть зайняти в цілому близько півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених, таким чином, відбудеться, можливо, восени цього року.

Як відомо, кримчанина Сенцова відправили відбувати вирок в одну з виправних колоній Якутії, Кольченка – у Челябінську область, Афанасьєва – у Сиктивкар, а Солошенка – у Нижній Новгород.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ