Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ заявила, що визнає результати виборів в ОРДЛО

В Мінську сьогодні відбулося засідання ТСК і робочих груп. На всіх групах українська сторона підняла питання скасування псевдовиборів, організованих Кремлем на окупованому Донбасі, їх невизнання. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представниця України у робочій групі ТКГ з гуманітарних питань, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко

"РФ сьогодні офіційно заявила, що визнають результати організованих ними ж «виборів «московських маріонеточних режимів. Українська сторона заявляє: РФ, яка дала старт псевдовиборам в окупованому Донецьку і Луганську, «виборам», які суперечать букві і духу мінських угод, сьогодні видала цією заявою мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні", - пише Ірина Геращенко.

"Дії РФ і їх маріонеток ведуть до зриву політико- дипломатичних переговорів в Мінську і дестабілізації ситуації на фронті. Це повтор сценарію 2014 року, коли псевдовибори, організовані Кремлем,призвели до зриву мінських переговорів, невиконання мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі, тисяч жертв серед військових і цивільних. - Зазначила заступник голови ВР. - Ці псевдовибори вже засудили ЄС, США, країни G7, більшість країн, що входить до Радбезу ООН. Їх не визнає світ, окрім країни-організатора РФ. І, на жаль, ця авантюра матиме серйозні безпекові і політичні наслідки".

Також Ірина Геращенко додала, що ще одним питанням, яке розглянули на зустрічі - це неприпустимість і відверта маніпулятивність останніх заяв екс-заступника голови місії СММ ОБСЄ О. Хуга. "Українська сторона звернулася до керівника місії СММ Р. Апакана з вимогою надати оцінку цим маніпулятивним заявам, чи це є особиста позиція швейцарського посадовця, і якою є офіційна позиція СММ ОБСЄ. Пан Апакан підкреслив, що висловлені в інтерв‘ю заяви Хуга були некоректно подані і є особистою думкою і розповсюдив наступну заяву від СММ ОБСЄ". 

Також Геращенко пише, що: "Українська сторона також звернула увагу голови місії СММ ОБСЄ на наступне: Крим - це територія України. І ми очікуємо від місії СММ ОБСЄ , що спостерігачі місії повинні домогтися спостереження безпекової і гуманітарної ситуації в окупованому Криму. Ми вимагаємо допуску і доступу СММ до всієї тимчасово окупованої РФ території Донбасу і Криму".

"Сьогодні був дуже важкий Мінськ. На жаль, РФ дала мандат своїм маріонеткам не безпекову і політичну дестабілізацію. Світ зобов’язаний дати цьому жорстку оцінку. Не просто занепокоєння, а посилення санкцій", - додала Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ