Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Rheinmetall вироблятиме снаряди в Україні

Нове виробництво дозволить виготовляти шестизначну кількість снарядів 155 мм калібру щороку, кажуть в Rheinmetall.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall спільно з українською компанією-партнером відкриють в Україні нові потужності для виробництва боєприпасів. Відповідну угоду сторони підписали у суботу, 17 лютого, на полях  Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Зазначається, що нове виробництво дозволить виготовляти шестизначну кількість снарядів 155 мм калібру щороку. Rheinmetall матиме 51 відсоток акцій нової  компанії, а решта 49 відсотків належатимуть українському партнеру.

"Попит на боєприпаси в багатьох країнах є величезним - в першу чергу, звичайно, в Україні. Наш намір створити ще одне спільне підприємство підкреслює нашу підтримку України. Це спільне підприємство зробить життєво важливий внесок у здатність країни захищати себе - а отже, і в безпеку всієї Європи", - цитує пресслужба Rheinmetall гендиректора комапнії Арміна Папперґера (Armin Papperger).

Нині компанія Rheinmetall є одним з найбільших виробників боєприпасів у світі, а на тлі війни Росії проти України й оголошеною канцлером Шольцом зміною курсу в оборонній політиці, компанія постійно нарощує виробничі потужності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ