Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення Галицького суду є політичним і ми обов’язково будемо його оскаржувати – Олександр Калинюк

Політичним назвав у коментарі „Гал-info” перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк учорашнє рішення Галицького суду про відхилення позову ЛОК КПУ до Львівської міської ради щодо незаконності рішень сесій міської ради з приводу формування міської територіальної виборчої комісії.
За його словами, очевидними є не лише порушення законодавства з боку міської ради, а й з боку суду під час розгляду справи. Тому комуністи оскаржуватимуть рішення Галицького суду в Апеляційному суді Львівської області і сьогодні, 21 січня, планують подати апеляційну скаргу. „Львівська міська рада грубо порушила щонайменше три Закони України, а саме: „Про друковані ЗМІ”, „Про інформацію” та „Про місцеве самоврядування”. І рішення судді Марії Олексієнко є неправомірним. До того ж, на 20 днів було порушено строки розгляду справи: замість 31 грудня друге судове слухання відбулося лише 20 січня”, – сказав „Гал-info” Олександр Калинюк. Він також додав, що у третьому пункті апеляційної скарги ЛОК КПУ проситиме Апеляційний суд постановити окрему ухвалу про притягнення до відповідальності за порушення законодавства посадових осіб міської ради та суду. А народний депутат Олександр Голуб звернеться до міністра юстиції Сергія Головатого та до Вищої ради юстиції з проханням розглянути непрофесійні, на думку комуністів, дії судді Марії Олексієнко.
Учора, 20 січня, Галицький суд Львова відхилив позов ЛОК КПУ до Львівської міської ради, у якому комуністи вимагали скасувати рішення сесій Львівської міської ради від 22 грудня 2005 року та 9 січня 2006 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ