Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рішення щодо томоса для України відклали, - митрополит Австрійський

На засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення щодо надання Томосу для України. Про це повідомляє DW з посиланням на слова митрополита Австрійського та екзарха Угорщини Арсенія (Кардамакіс).

Митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене. За словами Кардамакіса, на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення щодо надання томоса для України. Про це він заявив у Стамбулі у середу, 10 жовтня, у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі.

Рішення щодо томоса для України Вселенський патріархат Константинополя ухвалить лише тоді, коли настане "відповідний час", наголосив Арсеній у кулуарах Синоду. Натякаючи на напругу в відносинах між Константинополем і Москвою щодо українського питання, він сказав: "Ми не воліли б створювати жодних нових проблем, однак з Божою допомогою будемо чинити так, щоб усе було мирно", - цитує KNA. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада. 

Нагадаємо, напередодні в Стамбулі розпочався триденний Синод Вселенського патріархату. Як повідомлялося раніше, однією з тем обговорення на Синоді мало стати питання надання автокефалії українській церкві.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ