Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Рівень безробіття у 2018 році в Україні зменшився

Зайнятість та безробіття населення Львівської області у I півріччі 2018 року За результатами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності кількість зайнятого населення віком 15–70 років у I півріччі 2018 року становила 1053,6 тис. осіб, а кількість безробітних – 80,4 тис. осіб. Про це повідомляють у прес-службі Головного управлiння статистики у Львiвськiй областi.

Рівень зайнятості населення віком 15–70 років порівняно з відповідним періодом 2017 року зріс на 0,7 в.п. та склав 56,4%, а серед населення працездатного віку – на 1,2 в.п. та 65,4% відповідно. Рівень безробіття (за методологією МОП) серед економічно активного населення віком 15–70 років у I півріччі 2018 року порівняно з І півріччям 2017 року зменшився на 0,8 в.п. та становив 7,1%.

Географічне охоплення Спостереження охоплює усі регіони України, крім першої та другої зони радіаційного забруднення внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції. Методологія та визначення Зайняте населення ─ особи віком 15─70 років, які на обстежуваному тижні працювали хоча б 1 годину з метою отримання оплати чи прибутку або були тимчасово відсутні на роботі.

Рівень зайнятості визначають як відношення кількості зайнятого населення у віці 15─70 років до постійного населення зазначеного віку чи відповідної соціально-демографічної групи. Безробітні ─ особи у віці 15─70 років, які не мали роботи на обстежуваному тижні, активно її шукали впродовж чотирьох тижнів та готові приступити до роботи впродовж наступних двох тижнів. До категорії безробітних також відносяться особи, які приступають до роботи протягом найближчих двох тижнів, знайшли роботу, чекають відповіді тощо. 

Рівень безробіття ─ відношення кількості безробітних віком 15─70 років до економічно активного населення зазначеного віку чи відповідної соціально-демографічної групи. Економічно активне населення визначається як сума зайнятого та безробітного населення. Інформація щодо кількості зайнятого та безробітного населення отримана за результатами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності. Методологія визначення цих показників відповідає визначенням та рекомендаціям Міжнародної організації праці (МОП).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ