Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рівненська та Львівська області серед лідерів у наданні послуги єМалятко!

За інформацією Міністерства цифрової трансформації 72,2 % з усіх українських родин з немовлятами скористалися комплексною послугою єМалятко у лютому 2021.

При цьому серед лідерів областей, де показник користувачів комплексної послуги перевищує 90% - Рівненська (93%) та Львівська (91%) області. Саме у цих регіонах батьки, що реєстрували новонароджених дітей обрали сучасний сервіс єМалятко.

Нагадаємо, що проєкт єМалятко запрацював 1 січня 2020 року офлайн у формі експерименту, у жовтні 2020 запроваджено перший електронний медичний висновок про народження, а послуга стала доступна онлайн на порталі Дія.

Отож, з моменту запровадження послуги в регіоні працівники відділів ДРАЦС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) обробили більше 12 тисяч заяв: Львівська - 5804, Волинська - 3931, Рівненська - 2876. Відтак можна впевнено стверджувати, що експериментальний проєкт єМалятко довів свою ефективність для жителів Західного регіону.

Послуга єМалятко включає в себе надання таких послуг:

  • державна реєстрація народження та визначення походження дитини;
  • реєстрація місця проживання;
  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;
  • внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я;
  • реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;
  • видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;
  • визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;
  • внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Комплексна послуга “єМалятко” надається виключно за бажанням батьків дитини чи одного з них шляхом подання заяви про державну реєстрацію народження, що містить відомості, необхідні для надання послуг.

Відповідно до Порядку, заява про державну реєстрацію народження, що містить відомості в обсязі, необхідному для надання послуг, формується за допомогою програмних засобів Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Тобто, проєкт єМалятко – це можливість отримати у пологовому будинку, Центрі надання адміністративних послуг чи органі державної реєстрації актів цивільного стану 9 послуг за 1-єю заявою.

ВАЖЛИВО: Цю комплексна послугу можна отримати:

офлайн: через ЦНАП, у пологовому будинку та у відділі ДРАЦС;

онлайн :через електронний портал послуг "ДІЯ"

Основною та обов'язковою послугою єМалятко є державна реєстрація народження та визначення походження дитини. Результат цієї послуги — видача свідоцтва про народження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ