Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Робота: у Львові стартувала інформаційна кампанія для внутрішньо переміщених осіб

У Львові стартувала інформаційна кампанія для внутрішньо переміщених осіб. Її мета - поліпшити комунікацію та сприяти працевлаштуванню ВПО. Служба зайнятості надає допомогу у пошуку роботи, навчанні та започаткуванні бізнесу. Передбачені компенсації для роботодавців ВПО.

У вересні у Львові розпочалася всеукраїнська інформаційна кампанія "Робота для ВПО: ти потрібен!". Її організували Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державний центр зайнятості та Львівська обласна військова адміністрація.

Мета кампанії - поліпшити комунікацію між організаціями, які опікуються проблемами вимушених переселенців, сприяти їх інтеграції у громади та мотивувати до праці. Також кампанія поширює інформацію про державні програми підтримки зайнятості серед ВПО.

Служба зайнятості пропонує вимушеним переселенцям допомогу у пошуку роботи, навчанні професії, отриманні статусу безробітного та фінансової допомоги. Також діють програми грантів для започаткування власного бізнесу.

Для роботодавців, які працевлаштовують ВПО, передбачені компенсації витрат на заробітну плату. 

Інформацію про програми, які діють для вимушено переміщених осіб, можна почерпнути на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, консультації надаються за телефонами «гарячих» ліній 15-48 або 112 (Львівська область).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ