Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роман Труба призначить 23 переможців конкурсу на керівні посади в ДБР

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба призначить 23 переможців конкурсу на керівні посади у Державному бюро розслідувань. Чотири переможці конкурсу не будуть призначені. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу.

Роман Труба наголосив, що зовнішня комісія порушила законодавство під час проведення конкурсу та знищила матеріали поліграфу переможців, які мають бути передані для ухвалення кадрового рішення.

«Тим не менш, я розумію, що кандидати не винні в тому, що комісія порушила законодавство. Вони звернулися з проханням провести щодо них ще одно дослідження за допомогою поліграфу, що і було зроблено. З одного боку, ця процедура виходить за межі конкурсу, з іншого – захищає права кандидатів. Отже, я вирішив врахувати матеріали другого поліграфу під час ухвалення кадрового рішення», – пояснив Р.Труба.

Він звернув увагу, що конкурс на 27 керівних посад довів неефективність роботи зовнішньої конкурсної комісії на постійній основі.

«За однаковий час внутрішні комісії ДБР провели конкурси на 674 посади та обрали 500 працівників. Зовнішня комісія обрала лише 27 переможців конкурсу на керівні посади, при цьому, з порушенням законодавства. У нас досі немає жодного керівника сектору чи відділу, і за це зовнішня комісія не несе відповідальність», – підсумував Р.Труба.

На йому думку, мають бути внесені зміни до Закону України «Про Державне бюро розслідувань», якими будуть передані повноваження проводити конкурси на керівні посади від зовнішньої комісії до внутрішніх комісії Бюро.

Нагадаємо, що згідно з Законом зовнішня комісія проводить конкурс на 170 керівних посад в Бюро – від керівника сектору до Директора Бюро. До складу зовнішньої комісії входять по три представники від політичних інститутів – Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ