Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія більше не стратегічний партнер Євросоюзу, – резолюція Європарламенту

У вівторок Європейський парламент проголосував за резолюцію про майбутні відносини ЄС з Російською Федерацією. У документі сказано, що ЄС має бути готовим до подальших санкцій проти РФ, Росія повинна відновити територіальну цілісність України, а глобальні виклики мають вирішуватися шляхом вибіркового співробітництва між ЄС та Росією.

Як сказано в документі на сайті ЄП, через порушення Росією міжнародного права і демократичних принципів, а саме "окупації і анексії українського регіону Криму", "прямої та опосередкованої" участі в збройних конфліктах на Сході України і постійно триваючих порушеннях територіальної цілісності Грузії і Молдови, РФ не може вважатися стратегічним партнером Євросоюзу. Про це повідомляє Євроінтеграційний портал.

Депутати ЄП підкреслили, що ситуація не може змінитися до тих пір, поки РФ повною мірою не імплементує Мінські угоди і не відновить територіальну цілісність України.

Крім того, європарламентарі засудили зловмисну ​​діяльність РФ в Європі, а саме отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, кібератаки, підтримку Кремлем з ультраправих і популістських рухів, а також поширення фейків.

Євродепутати також підтвердили свою стурбованість тим, що проект "Північний потік-2" може посилити залежність Євросоюзу від поставок російського газу та загрожувати внутрішньому ринку ЄС.

Варто зазначити, що документ підтримали 402 євродепутати, 163 проголосували "проти", 89 утрималися від голосування. Резолюцію підготували на підставі доповіді представниці Латвії Сандри Калнієте. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ