Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія намагалася фрагментувати міжнародні відносини: пояснення МЗС

Схема була нехитрою: сіяти хаос і дестабілізацію

Фото: Depositphotos

Україна стане точкою опори нової архітектури безпеки в Європі та світі.

Про це в понеділок, 4 вересня, заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі із студентами та викладачами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє пресслужба МЗС.

Міністр зазначив, що, попри важкий шлях до перемоги, бачення нової України, світу та воєнної дипломатії необхідно формувати вже сьогодні.

“У 2022 році ми повернули не лише понад половину захоплених росією територій. Вогонь війни також спалив мости з минулим. У ньому згоріли наші меншовартість та комплекс жертви, а також слово “неможливо”, якого більше немає в нашому дипломатичному словнику”, - наголосив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС України зазначив, що багато років росія системно намагалася фрагментувати міжнародні відносини: “Схема була нехитрою: сіяти хаос і дестабілізацію задля того, аби збільшувати свій вплив і видавати себе за альтернативний полюс світової політики. Однак, фрагментація міжнародних відносин, якої так прагнула рф, почала давати зворотні для неї результати”.

За словами Міністра, українська воєнна дипломатія за ці півтора роки винайшла новий рівень майстерності у взаємодії зі спільнотами та суспільствами по всьому світу. Перемога України в цій війні означатиме падіння росії як ідеї агресії та поневолення.

“Війна змусила нас діяти деколи всупереч традиціям, порушувати правила та знаходити нестандартні рішення проблем, перед якими не поставала жодна інша країна в новітній історії. Тепер ключовим завданням є перетворення ноу-хау української воєнної дипломатії на систему. Україна стане точкою опори нової архітектури безпеки в Європі та світі”, - заявив глава МЗС України.

Дмитро Кулеба зазначив, що ключовими завданнями на цьому шляху є забезпечення повноправного членства України в ЄС і НАТО та відкриття нових горизонтів у відносинах із країнами Африки, Азії та Південної Америки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ