Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія помстилася Порошенкові за Жириновського

Москва заборонила в’їзд на територію Росії громадянину України Петру Порошенку у відповідь на введену Україною „порочну” практику „чорних списків” щодо російських громадян.
 Як заявили «Інтерфакс-Україна» в п'ятницю в департаменті інформації і преси МЗС Росії, причина заборони на в’їзд Порошенку "криється в існуючій порочній практиці, введеній українською стороною щодо російських громадян, яким заборонений в'їзд в Україну".
„У Москві неодноразово звертали увагу української сторони, що її дії розглядаються нами як недружні акції, які йдуть врозріз із добросусідським характером російсько-українських відносин”, – підкреслили у ДІП МЗС Росії.
При цьому російська сторона "неодноразово пропонувала відмовитися від подібного роду заборонних заходів, які будоражать громадськість і Росії, і України".
Там підтвердили, що 3 лютого громадянину України Порошенку, який прибув в аеропорт Санкт-Петербурга, було повідомлено про заборону на в'їзд на територію Росії. "Таке рішення було прийнято в рамках російського законодавства", – підкреслили в ДІП МЗС Росії.
Нагадаємо, що під заборону на в'їзд в Україну потрапили віце-спікер Держдуми РФ Володимир Жириновський, депутат Держдуми, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін, глава Фонду ефективної політики Гліб Павловський, тележурналіст Михайло Леонтьев і низка інших громадян РФ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ