Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія провела раптову перевірку військ поблизу кордонів України

У Міністерстві оборони Російської Федерації заявили про раптову перевірку військ біля кордонів України і перекидання підрозділів в окупований Крим, - Цензор.НЕТ.

У Міноборони Росії повідомили, що за наказом командувача військами Південного військового округу (ПВО) Олександра Дворнікова низку з'єднань було піднято по тривозі з метою перевірки їхньої бойової готовності. До перевірки залучені мотострілецькі з'єднання, дислоковані в окупованому Криму, Дагестані, Чечні, Південній Осетії, Ростовській області та Краснодарському краї.

"З'єднання Південного військового округу, які залучаються до перевірки бойової готовності військ (сил) округу, завершили зосередження в районах призначення і підготовку до практичних дій. Протягом першої доби перевірені тимчасові нормативи і здатність військ до виконання завдань у пунктах постійної дислокації і на маршах", - ідеться у повідомленні.

Зазначають, що транспортними літаками 4 армії ВПС і ППО та морської авіації Чорноморського флоту здійснено перекидання особового складу на дальність понад 1 тисячі кілометрів із Чеченської Республіки, Республіки Дагестан і Ростовської області на полігони Астраханської, Волгоградської областей, Краснодарського краю та в окупований Крим. Також у відомстві підкреслили, що залізничним транспортом триває перекидання техніки на незнайомі полігони, де підрозділи мають виконувати завдання за призначенням.

"Підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту здійснили марш на відстань понад 200 км, вийшли на полігон "Молькіно" Краснодарського краю і розпочали відпрацювання комплексу навчально-бойових завдань", - сказано в повідомленні.

Усього до практичних дій залучено понад 6,5 тисячі військовослужбовців і близько 1,5 тисячі одиниць військової і спеціальної техніки мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів, а також підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту і Каспійської флотилії.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ