Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росія триматиме Цемаха подалі від слідства і суду - родичі загиблих у катастрофі MH17

Член правління фонду "Авіакатастрофа" Піт Плуг розчарований передачею бойовика "ДНР" Володимира Цемаха Росії.

"Ми (родичі жертв трагедії - ред.) дуже не задоволені передачею Цемаха з України в Росію. Цього не мало статися, бо Цемах — підозрюваний у справі MH17. Ми розуміємо, що перед Україною була дуже складна дилема. Роль Росії, звісно, гірша. Цемах - не росіянин. Отримавши Цемаха, Росія триматиме важливого підозрюваного подалі від міжнародної Спільної слідчої групи (JIT) та судового розгляду", - сказав він кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

За його словами, Росія порушує резолюцію Ради Безпеки ООН №2166, яка вимагає притягнути до відповідальності осіб, винних у трагедії, та забезпечити всебічне співробітництво всіх держав у рамках зусиль зі встановлення відповідальних.

"Це більше, ніж відсутність співпраці у розслідуванні. Це свідоме протистояння слідству. Таким чином, Росія порушує резолюцію Ради Безпеки ООН № 2166 та міжнародне право. І це для нас абсолютно неприйнятно", - наголосив Плуг.

Голландець Піт Плуг втратив брата, невістку і племінника у катастрофі пасажирського літака, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур і був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Він також є членом правління нідерландського фонду "Авіакатастрофа" родичів жертв трагедії (із 298 загиблих 196 були громадянами Нідерландів).

Нагадаємо, Нідерланди офіційно зажадали від Росії видачі фігуранта справи про збитий над Донбасом Boeing рейсу MH17 Володимира Цемаха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ