Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія вигадала нову версію катастрофи "боїнга"

Міністерство оборони Росії заявило, що Міжнародна слідча група надала неправдиві докази про причетність РФ до збиття малайзійського літака "боїнг" над Донбасом 17 липня 2014-го. На борту було 298 пасажирів і членів екіпажу, усі загинули.

Боїнг був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук". Група слідчих із України, Нідерландів, США й Малайзії встановили, що він заїхав в Україну із Росії. Постріл по літаку здійснили з території, що контролювалася бойовиками ДНР і російськими військовими.

17 вересня росіяни оприлюднили свої докази нібито причетності України до трагедії.

— У грудні 1986-го зенітну ракету до "Бука" доправили залізницею в розташування 223-ї зенітної ракетної бригади. Зараз це 223-й зенітний ракетний полк у Теребовлі Тернопільської області, — заявив російський генерал-лейтенант Микола Паршин, 55 років. — Ракета на територію Росії не поверталася. Ці докази передані нідерландським слідчим.

У РФ також заявили, що тягач із ЗРК "Бук" був вмонтований у відео, яке опублікувала слідча група і яке засвідчує, що після пострілу комплекс повернувся на територію Росії.

— Заява Російської Федерації про "український слід ракети" — черговий невдалий фейк Кремля, щоб прикрити свій злочин, — каже 54-річний Олександр Турчинов, секретар Ради безпеки й оборони. — Злочин доведений офіційним слідством і незалежними експертними групами.

24 травня цьогоріч Міжнародна слідча група показувала частину ракетного двигуна з номером 8869032. Росіяни тепер заявили, що це двигун від ракети під номером 8868720. Вона нібито й була передана Україні 1986-го. Показали документи, які мали би це підтвердити.

— У першому документі вказується, що двигун із номером 8869032 є частиною ракети номер 8868720, — говорить російський журналіст Павло Канигін, 31 рік. — Але це не оригінал документа, а "відновлений оригінал", який датується 14 січня 1986 року. Тоді як ракета зібрана в грудні 1986 року. Документ "відновили" за рік до збирання двигуна та його встановлення на ракету.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ