Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія запропонувала КНДР і Китаю тристоронні навчання ВМС

Під час зустрічі з президентом Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ином, міністр оборони Росії Сергій Шойгу запропонував провести тристоронні навчання ВМС Росії, КНДР і Китаю. Зустріч відбулась наприкінці липня.

Про це повідомляє Yonhap, пише Суспільне. 

Зазначається, що на закритому брифінгу в парламентському комітеті, директор розвідки повідомив, що Шойгу зробив таку пропозицію під час зустрічі "віч-на-віч" із лідером Північної Кореї. Інформація про відповідь Пхеньяна і реакцію Пекіна на таку пропозицію не надається.

У південнокорейській розвідці також підтвердили, що останнє збільшення кількості військових провокацій з боку КНДР є відповіддю Пхеньяна на спільні військові навчання Південної Кореї та США "Щит свободи Ульчі" (Ulchi Freedom Shield), які проводилися 21-31 серпня.

Кім Кьо Хен також поділився із законодавцями відомостями про те, що КНДР віддала наказ своїм агентам впливу на Півдні провести акції протесту проти скидання Японією очищеної води з пошкодженої електростанції "Фукусіма-1" для дестабілізації ситуації в Південній Кореї та спроби завдати шкоди корейсько-японським відносинам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ