Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія збирається активно втручатися у виборчу кампанію, – Петро Порошенко

Росія буде активно втручатися у виборчий процес в Україні, використовуючи різноманітні засоби, починаючи від дезінформації, і закінчуючи кібератаками. Як інформує Офіційне інтернет-представництво Президента України, про це сказав Петро Порошенко на зустрічі з новообраними членами Центральної виборчої комісії.

«Перед вами стоять зараз завдання надзвичайно складні. Ми вже зараз бачимо і з точки зору інформації наших спеціальних органів, і з точки зору інформації наших партнерів, що Росія збирається активно втручатися у виборчу кампанію», - звернувся до присутніх Глава держави.

За словами Президента, таке втручання відбуватиметься «і через системи дезінформації, і через системи фальсифікації виборчого процесу, і через системи хакерських кібератак для того, щоб зірвати вибори».

«І тут я сподіваюсь на вашу ефективну роботу для того, щоб ми мали надзвичайно ефективні засоби протидії, щоб захистити вибір українського народу», - особливо наголосив Глава держави.

Президент також повідомив про досягнення домовленості з низкою міжнародних партнерів України  щодо співпраці у питаннях кібербезпеки. «Я звертався до наших партнерів, ми домовились про те, що в кіберзахисті ми починаємо активну співпрацю. Так що висловлюю тверде сподівання, що результати виборів будуть надійно захищені», - підкреслив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ