Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росіяни готують серію терактів у Криму, - комбат Осмаєв

Російська Федерація готує серію терактів у Криму. Таку інформацію озвучив сьогодні на прес-конференції у Києві командир Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адам Осмаєв.

«З отриманої нами достовірної інформації виходить, що російська сторона готує терористичні акти у Криму. Вони мають статися на Куйбишевському й Центральному ринках Сімферополя, а також на трасі Сімферополь-Ялта (Ангарський перевал)», - сказав Осмаєв.

За його словами, поки що не підтверджена інформація щодо терактів у православній церкві у Сімферополі. Є інформація про те, що будуть проведені диверсії у Севастополі.

«За попередніми даними, буде підірвано один із кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації. Швидше за все, це підлягатиме списанню катерів берегової охорони. Теракти можливі й на Керченській переправі», - повідомив Осмаєв.

Він уточнив, відповідаючи на запитання журналістів, що конкретних дат немає, але зберігається велика небезпека, що теракти стануться у проміжок часу, поки не настане відлига, оскільки потім проходження техніки буде сильно ускладнене. Також зазначив, що вся інформація ретельно перевіряється й джерела надійні.

Осмаєв повідомив, що отримана інформація про те, що в період з 4 по 9 січня на територію Криму прибули 4 групи по 5-7 осіб, які проходять службу у загоні «Собор-Терек», і вони готувалися на базі сил спецпризначення у місті Гудермес. Мета перебування цих груп на півострові - проведення терактів з подальшим звинуваченням і дискредитацією української сторони й українсько-татарського населення перед світовою спільнотою.

«За інформацією джерела, буде розіграний сценарій затримання так званих «терористів», у яких у мобільних пристроях будуть знайдені детальні плани й схеми, а також телефони лідерів кримськотатарського народу, зокрема Мустафи Джемілєва, з чіткими вказівками, як їм діяти».

Планується проведення обшуків у громадських організаціях, які не підтримують анексію півострова, де буде «знайдена заборонена у РФ література, прапори й атрибутика терористичної організації ІДІЛ, а також символіку добровольчих батальйонів, зокрема «Крим» Джохара Дудаєва й інших».

Осмаєв повідомив, що у нього є інформація про те, що шеврони цих батальйонів вже виготовлені підприємством «Русфлаг», філія якого знаходиться у Сімферополі.

На думку Осмаєва, ця штучно створена ситуація дасть змогу Путіну звинуватити Україну у зриві Мінських угод, що дасть змогу розпочати з новою силою озброєний конфлікт на Донбасі.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ