Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російська армія тренується, обстрілюючи Україну, – Юрій Береза. Відео

Командир полку спеціального призначення «Дніпро-1», а тепер народний депутат, Юрій Береза стверджує, що російська армія тренується у війні проти України.

«Ми знищили колону російських військ під Іловайськом. Близько 300 осіб. Регулярних російських військ. І захопили близько 10 осіб. І старший – майор артилерії розповів, що зараз всі артилеристи Росії приїжджають у Таганрог, щоб здійснювати практичні стрільби по території України. Я кажу: «Ми ж брати». А він: «Та ні. Ви – хохли. Ви взагалі знахабніли. Ми вам подарували вашу незальожность, а ви продалися американцям». Осьці слова й пояснюють те, що у нас відбувається на сході», – сказав Юрій Береза Радіо Свобода в ефірі програми «Ми разом».

За словами командира полку «Дніпро-1», російським військовим байдуже у кого стріляти: «в жінок чи в стариків, бо у них немає честі».

«Для Путіна ми щось незрозуміле. Він би хотів, щоб ми були частиною якогось умовного «радянського народу». А ми, українці, завжди були, є і будемо», – каже Юрій Береза.

На його думку, Росія «23 серпня 2014 року почала ІІІ Світову війну, коли дві російські бригадні групи перетнули кордон України в районі Амвросіївки і пішли наступом на Іловайськ. І тому зараз головна людина в Україні – це «людина в окопі», це ті, хто захищає Україну на передовій, каже Береза.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода про те, як можна поєднувати роботу у парламенті й командування бойовим підрозділом, Береза відповів, що має заступників, які готові очолити цей полк.

«Це моє дітище. Я його створив. І я його ніколи не залишу, ні при яких умовах. На сьогодні там є новий командир полку. Полковник Печененко, який був разом зі мною в Іловайську», – пояснив народний депутат.

Юрій Береза брав участь у обох українських Майданах, створив добровольчий батальйон «Дніпро-1», який з вересня є полком спеціального призначення Головного управління Міністерства внутрішніх справ України. Комбат Береза пройшов до парламенту VIII скликання від партії «Народний фронт».

Радіо Свобода


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ