Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російська авіакомпанія відмовилася купувати нові літаки Superjet після катастрофи в Москві

Авіакомпанія "Ямал", яка має у своєму парку 15 літаків Sukhoi Superjet 100, не купуватиме ще 10 таких авіалайнерів – аналогів того повітряного судна, на борту якого в Москві 5 травня загинула 41 людина.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Російські інформагенції передають слова генерального директора авіакомпанії "Ямал" Василя Крюка, який пояснює мотиви відмови економічними причинами ("не виходить тієї економічної моделі в плані підтримки льотної придатності").

Водночас у "Ямалі" до закінчення розслідування катастрофи літака в аеропорту Шереметьєво не планують припиняти експлуатацію вже наявних літаків Superjet.

"Ямал" має другий найбільший в Росії парк літаків Superjet. Найбільшим експлуатантом Superjet є "Аерофлот", у якого 50 літаків SSJ 100.

Кілька зарубіжних компаній, які закупили літаки серії SSJ 100, наприкінці 2018 року стали масово відмовлятися від їхньої експлуатації. Мексиканська компанія Interjet, яка закупила в Росії 22 авіалайнери, повністю відмовилася від їхнього використання. Так само вчинили бельгійська авіакомпанія Brussels Airlines і ірландська CityJet.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ