Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські десантники, які воювали проти України, навчатимуться в Білорусі

До Білорусі на навчання "Слов'янське братство - 2020" прибули підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії Західного військового округу РФ (в/ч 07264, м.Псков), які воювали проти України на Донбасі.

Про це повідомляє InformNapalm, передає УНІАН.

"На тлі тривалих масових акцій протесту в Білорусі проти режиму Лукашенка, під прикриттям цих навчань (тільки за офіційними даними) перекинуті близько 300 військовослужбовців і 70 одиниць бойової та спеціальної техніки цього військового формування", - наголошується в повідомленні.

Також вказується, що в базі розвідувального співтовариства зібрані дані з доказами участі військовослужбовців з підрозділів 76-ї ДШД в агресії проти Грузії, операції захоплення Криму і бойових діях на Донбасі. Зокрема, задокументовано, що бурові "Чорноморнафтогазу" (відомі як "вишки Бойка") у 2014 році захоплювали десантники 104 полку ВДВ зі складу 76-ї ДШД Росії. Також волонтери InformNapalm зібрали дані командирів 76-ї дивізії, яких заохотили за участь в агресії проти України та Грузії.

14 вересня в Білорусі стартують військові навчання «Славянское братство», в яких будуть брати участь збройні сили Білорусі та РФ. Як повідомляють «РИА Новости», навчання триватимуть  до 25 вересня, маневри будуть проводитись на полігоні «Брестський». Росія відправляє на навчання псковських десантників. У навчаннях мали також брати участь підрозділи збройних сил Сербії, однак Сербія відмовилась від участі одразу після того, як представниця МЗС РФ принизила президента Сербії Александера Вучича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ