Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

Російські футбольні клуби масово відмовляються від зимових зборів у Туреччині

Виконком Російського футбольного союзу рекомендував російським Футбольним клубам відмовитися від зимових зборів у Туреччині в зв’язку з політичною ситуацією. Про це повідомив російський спортивний ресурс Sports.ru.

Згодом  президент РФПЛ Сергій Прядкін спеціально уточнив, що «виконком не жорстко вимагав, а рекомендував клубам розглянути питання». Але, зауважив журналіст порталу, враховуючи політичне підґрунтя рекомендації, можна зі стовідсотковою впевненістю стверджувати, що прислухаються всі.

За інформацією Sports.ru, «Ростов» планував провести в курортному Белеку всю зиму, але вже скасував попередні домовленості з готелями. «Кубань» заявила: «Ноги нашої там не буде, ми поважаємо інтереси Росії». Без турецького сонця також обійдуться «Уфа», «Амкар» і «Краснодар». «Спартак» скасував відразу сім турецьких зборів: по три - у дубля і другої команди, один - у основи.

Відмову від перегляду планів озвучив тільки один клуб - «Локомотив». Найпростіше ЦСКА і «Зеніту», які традиційно не їздять до Туреччини, а працюють у більш спокійних місцях: в Катарі, Іспанії та Португалії.

«Ми в першу чергу патріоти своєї країни, будемо йти в ногу з усіма рішеннями, які ухвалить керівництво країни і республіки. Справа навіть не в тому, наскільки небезпечно в Туреччині, - просто ми дуже обурені подією. Природно, кожен росіянин тепер міркує: як можна після цього взагалі туди їздити? »- Сказав Sports.ru віце-президент« Терека» Хайдар Алханов.

Окрім Туреччини, найбільш популярні напрямки - Кіпр, Іспанія, Ізраїль. Іспанія - для тих, хто багатший, решта по кишені більш-менш всім клубам прем'єр-ліги.

Крим як альтернативу Туреччині не розглядають. «А в Криму поля є? На сьогоднішній день там і світла немає. Треба розуміти всі інфраструктурні питання», - заявив віце-президент «Ростова» Олександр Шикунов.

Окрім полів і тренувальних баз, клуби хвилюють спаринг-партнери. У Криму їх значно менше, ніж на Кіпрі, і рівень команд нижчий.

«У Росії поки не бачу, де можна проводити зимові збори. Ми б не проти поїхати в Крим, але потрібні поля, умови, команди ... Поки то світла немає, то іншого немає - Крим поки не готовий », - зазначив Хайдар Алханов.

Якщо російському клубу попадеться турецька команда в плей-офф євро кубків, у цьому плані ніяких обмежень немає, клуби можуть літати на матчі. УЄФА поки не оголошував про готовність розводити російські та турецькі команди при жеребкуванні плей-офф Ліги чемпіонів і Ліги Європи, а також групового етапу Євро-2016.

До того ж, сьогодні ввечері жіноча збірна Росії U-17 грає в Туреччині з місцевими дівчатами в рамках кваліфікації Євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ