Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Російського пілота Формули-1 усунули від гонок

У Toro Rosso повідомили, що на Гран Прі Малайзії П'єр Гаслі замінить Данііла Квята, - Motorsport.com.

Toro Rosso, яка бажає дізнатися можливості Гаслі в рамках гоночного вікенду, вирішила «дати відпочити» Даніілу Квяту в найближчих гонках, хоча і підкреслила, що росіянин залишається частиною сім'ї Red Bull.

Бос Toro Rosso Франц Тост сказав, що рішення про заміну Квята було прийнято на тлі непереконливих виступів росіянина, який до того ж на Гран Прі Сінгапуру потрапив у аварію.

Тост сказав: «Toro Rosso була створена Red Bull, щоб гонщики з молодіжної програми могли переходити у Формулу 1. Саме це ми і робимо, коли даємо П'єру такий шанс.

Він був наступним у черзі. Він довів, що заслужив на цей шанс, коли став чемпіоном GP2 у 2016 році і демонстрував хороші результати в японській Суперформулі цього року.

У нього є шанс стати чемпіоном, оскільки він лише на 0,5 очка відстає від лідера. Ця заміна дасть нам можливість прийняти зважене рішення щодо пілотів на сезон-2018.

Через певні причини - не тільки через технічні проблеми, а й через власні помилки - Данііл Квят не зміг продемонструвати свій потенціал цього року. Тому ми відсторонили його від виступів у гонках.

Це дасть нам можливість оцінити потенціал П'єра в рамках гоночного вікенду».

Очікується, що Гаслі виступить на етапах у Малайзії і в Японії, але не зможе виступити в США, оскільки цей етап Ф1 збігається з фіналом сезону в Суперформулі.

Motorsport.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ