Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російському "Меморіалу" загрожує внесення в список іноземних агентів

Мін'юст РФ прийшов з перевіркою на предмет діяльності в якості іноземного агента в міжнародне правозахисне товариство "Меморіал". Про це повідомляється на сторінці організації в facebook.

"5 вересня почалася позапланова перевірка Міжнародного історико-просвітницького, благодійного і правозахисного товариства" Меморіал ". За дорученням Генеральної прокуратури Міністерство юстиції проводить перевірку на предмет "виявлення наявності (відсутності) ознак діяльності Організації в якості некомерційної організації, яка виконує функції іноземного агента ...", - йдеться в повідомленні.

Результати перевірки має бути оголошено не пізніше 30 вересня.

Раніше міністерство юстиції РФ включило "Левада-центр" в список іноземних агентів. За підсумками перевірки, яка проводилася в "Левада-центрі" з 12 по 30 серпня, Мін'юст зробив висновок, що аналітичний центр фінансується іноземними організаціями і бере участь у політичній діяльності в Росії в інтересах цих організацій.

Про свою стурбованість цим рішенням вже заявили в Євросоюзі і США.

"Рішення, яке орієнтоване на діяльність "Левада-центру", провідної неурядової організації Росії, що здійснює опитування та соціологічні дослідження, викликає особливе занепокоєння напередодні виборів до Державної Думи 18 вересня", - йдеться в заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС), поширеноій у вівторок в Брюсселі.

Як повідомлялося, "Левада-центр" має намір оскаржувати включення в список іноземних агентів, але на час розгляду буде займатися виключно маркетинговими дослідженнями.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ