Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російським “найсучаснішим роботом” виявилась людина в костюмі

Державне телебачення високо оцінило "творіння сучасних технологій”, незважаючи на фотографії, на яких видно актора в костюмі.

Під час висвітлення подій молодіжного форуму "Проекторія", присвяченого робототехніці, телеканал Росія-24 розхвалювала андроїда, зазначивши, що «Робот Борис вже навчився танцювати, і в нього непогано виходить». Проте у гострозорих блогерів виникли сумніви.

Також, російський сайт TJournal поставив декілька питань стосовно будови робота: де були зовнішні датчики Бориса? Чому робот робив так багато "непотрібних рухів" під час танцю і найголовніше — чому його габарити ідеально підходять для того, щоб помістити людину всередину?

Пізніше стало відомо, що Борис насправді виявився костюмом робота “Альоша”, про що також можуть свідчити фотографії, які були опубліковані в соціальних мережах, та на яких можна побачити шию аніматора, яку видно через щілину в костюмі, пише The Guardian.

Творці “Альоші” заявляють, що зарахунок дисплея та зміни голосу їх костюм створює “майже повну ілюзію того, що перед вами стоїть справжій робот”

Організатори форуму, який щороку проводиться для "майбутніх інтелектуальних лідерів Росії", повідомили, що вони не намагалися видати робота за реального, але чи то помилково, чи переоцінивши дизайн, державний телеканал поступив саме таким чином.

Після поширення інформації про подію, вранці 12 грудня “Росія-24” видалили сюжет з роботом Борисом на своєму YouTube-каналі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ