Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російський фейк в європейських ЗМІ: тепер на прицілі Словаччина

20 лютого цього року словацька опозиційна партія «Свобода і Солідарність» висловила рішучий протест у зв'язку з публікацією в російській газеті «Известия» інформації про те, що лідерцієї партії Ріхард Сулик (Richard Sulík) - в минулому спікер словацького парламенту та чинний депутат Європейського Парламенту - підтримує ідею виходу Словаччини з ЄС.

Слід зазначити, що з початку 2017 року ідею так званого «SLOVEXIT» активно почали мусувати російські ЗМІ шляхом поступового нагнітання в інформаційному просторі меседжів на кшталт (мовою оригіналу): «Выход из ЕС в том или ином виде поддерживают три партии словацкого парламента: «Котлеба — Народная партия наша Словакия», «Мы — семья» и «Свобода и солидарность».

Публікації, в російських «Известиях» викликали значний резонанс в політичних колах словацької опозиції. Зокрема, у заяві словацької опозиційної партії «Свобода і Солідарність» йдеться про те, що зазначена політична сила ніколи не виступала за вихід Словацької республіки із ЄС. Більше того, її лідер Р. Сулик неодноразово публічно висловлювався проти всіх кроків, пов'язаних з цим питанням. Зокрема, зазначається, що «критика представників партії бюрократії в роботі керівних органів ЄС не має нічого спільного з організацією петиції за вихід Словаччини з ЄС, що активно рекламують останнім часом представники екстремістської опозиційної партії - «Народна партія - наша Словаччина». Діяльність останньої фактично повністю підконтрольна проросійським силам в Словацькій Республіці.

Західний інформаційний фронт. (За матеріалами словацької преси skrsi.rtvs.sktopky.sk). 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ