Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росію поглинає полум’я і снігопад одночасно

У Російській Федерації лютує природна стихія. Горять ліси Сибіру та Далекого Сходу. Натомість Приволжя та Урал потерпають від снігового апокаліпсису. Про це повідомляють російські федеральні канали.

Вогонь вирує одразу у кількох регіонах. Лісові пожежі поширюються дуже швидко. За лічені дні площа пожеж сягла 90 тисяч гектарів. Наприклад, у Сибіру площа загорянь за добу збільшилася вдвічі. Спроби російських рятувальників приборкати полум’я залишаються безрезультатними, адже суха погода і вітер не сприяють приборканню стихії.

В Амурській області і Забайкальському краї запровадили режим надзвичайної ситуації. Лісові пожежі наближаються до населених пунктів та дачних поселень.

Нові загоряння фіксують в Приморському та Хабаровському краї. Також в Іркутській області зафіксовано ще дві природні пожежі, в Тиві і Бурятії за добу спалахнуло сім нових вогнищ.

Складна ситуація в Хінганском заповіднику, це в Амурській області. Вогнем ще раніше була охоплена третина заповідника.

Російські федеральні канали визнають, що для гасіння пожеж в РФ бракує техніки. Саме тому до цього процесу довелося залучати цивільну авіацію.

Натомість інші регіони Росії замело снігом. Так у Приволжі і на Уралі серед квітня розлютувалася зима. Ці регіони переживають сніговий апокаліпсис. Наприклад, у містах Кірові та Єкатеринбурзі півметрові снігові замети. Через це до під’їздів деяких будинків неможливо навіть дістатися. На дорогах фіксують десятки ДТП, а громадський транспорт курсує із перебоями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ