Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Розмір пенсії не змінився, а вартість опалення зросте вдвічі

Стрімке подорожчання газу для населення спровокує подорожчання теплої води та опалення, тому за травень пенсіонери змушені будуть заплатити за ці послуги щонайменше вдвічі більше. Про це Інформаційний відділ Партії пенсіонерів України з посиланням на голову Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка.
Фото - "Сєгодня"

“Особливу небезпеку подорожчання газу несе для пенсіонерів, адже розмір пенсії незмінний, відсутня індексація, а рахунки за травень прийдуть вдвічі більшими. Такий чином підняття пенсії у травні просто скерується на оплату шалених рахунків за теплу воду та опалення.”,  - пояснив Кукуріка.

На думку голови ППУ, уряд має переглянути рівень підняття пенсій і зробити його адекватним до рівня подорожчання газу.

“Сьогодні пенсіонери економлять, однак чергове підвищення тарифів унеможливить купівлю навіть продуктів харчування. Тож уряд має подбати: по-перше, про суттєво вищі пенсії, по-друге – про адекватний перерахунок субсидій для пенсіонерів”, - наголосив голова ППУ.

Нагадаємо, з 1 травня єдина гранична роздрібна ціна газу для населення становитиме 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м.

За попередніми розрахунками, вартість тепла для населення зросте у 1,6 раза – з 652 грн до 1041 грн за 1 Гкал.

Кабмін також урізав на 21,4% норму використання газу для розрахунку субсидій при індивідуальному опаленні - норма споживання газу становитиме 5,5 куб. м на опалення 1 кв. м площі (індивідуальною системою опалення) замість 7 куб. м. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №317 від 27 квітня. При розрахунку субсидій для громадян, які використовують газ для приготування їжі (за наявності газового лічильника та централізованого гарячого водопостачання), буде використовуватися норма 4,4 куб. м на людину в місяць (замість раніше чинної норми 6 куб. м, скорочення на 26,7%). В тих же умовах, але за відсутності централізованого гарячого водопостачання і газового водонагрівача, діятиме норма 7,1 куб. м на особу (замість 9 куб. м, скорочення на 21,1%), при наявності газового водонагрівача нова норма становитиме 14 куб. м (раніше - 18 куб. м, скорочення на 22,2%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ