Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Розпочато реєстрацію на сьомий забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Забіг відбудеться у суботу 31 серпня. Кожен учасник матиме змогу пробігти дистанцію 2 км, 5 км або 10 км з ім'ям Героя, який загинув у боротьбі за територіальну цілісність України. Про це повідомляє МОУ.
Фото: Міністерство оборони України

«Основною метою забігу є вшанування пам'яті наших Героїв та повага до української нації. Кожен має право пробігти з ім'ям Героя, вшанувати його пам'ять та віддати честь», – заявив на пресконференції, присвяченій старту реєстрації, засновник забігу і ветеран російсько-української війни Олег Дурмасенко.

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова  підкреслила: «Для Міністерства оборони дуже важливим є вшанування пам’яті наших героїв. Це є прикладом для сучасників та майбутніх поколінь. Цього року до заходу знову долучаться військовослужбовці з різних підрозділів Збройних сил України, керівництво Міністерства оборони та Генерального Штабу».

Вона також повідомила про розробку Концепції вшанування пам'яті Захисників та Захисниць України, яка передбачає уніфікацію військових ритуалів в умовах воєнного стану та дотримання церемоній із вшанування та меморіалізації.

Перший забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбувся у 2018 році. Ініціаторами заходу стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко. У 2021 році захід пройшов на Майдані Незалежності та Хрещатиком, залучивши майже тисячу учасників. У 2022 році захід отримав міжнародну підтримку, а кількість учасників перевищила 7 тисяч. У 2023 році на забіг зареєструвалося 6341 учасник, з них пів тисячі – за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ