Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рухівці вимагають закрити консульство Росії у Львові, - заява

Рухівці Львова вимагають від української влади припинити роботу Генерального консульства РФ у місті Львові через провокаційну діяльність працівників установи та можливість дестабілізації ситуації в місті. Про це йдеться у заяві проводу міської організації Руху, оприлюдненій сьогодні, 21 січня.

Подаємо повний тест заяви:

Посібникам окупантів, терористів та вбивць не місце у Львові!

Як стало відомо з публікацій в засобах масової інформації від 16 січня, працівники Генерального консульства Російської Федерації у Львові можуть бути причетними до діяльності так званого «Загону імені Кузнєцова» - злочинної терористичної організації, яка на початку листопада минулого року планували здійснити у Львові серію терактів.

На щастя, група проросійських терористів, заявки оперативній роботі Служби безпеки України, була вчасно виявлена та знешкодження. Зокрема, повідомляється, злочинців Служба Безпеки України обміняла наприкінці грудня на українських військових, які перебували у полоні терористів.

У той же самий час, наприкінці минулого року СБУ вислала до Росії кількох дипломатів, які працювали у Генеральному консульстві Російської Федерації у Львові. Основна причина - працівники російського генконсульства координували дії диверсійно-розвідувальної групи «Загін імені Кузнєцова».

Слід відзначити, що працівники російського генконсульства уже не вперше опиняються в епіцентрі масштабних провокацій, покликаних дестабілізувати ситуацію в місті та регіоні. Зокрема, мова йде про участь у провокаціях масових заворушень 9 травня, 2010 та 2011 років, коли всупереч численним зверненням місцевої влади та громади міста, у Львові силами лівих організацій та партій, разом з місцевими екстремістами були спровоковані масові сутички. Згодом, ця ситуація була використана владою злочинного режиму Януковича для зображення Львова у викривленому аспекті та сіяння ворожнечі між регіонами України.

Окрім цього, відомо, що щороку з розрахункового рахунку посольства Російської Федерації в Україні на рахунок генконсульства РФ у Львові надходять немалі кошти, призначення яких у світлі вищеописаних подій не викликає жодних сумнівів.

Навіть зараз, під час фактичної війни з російсько-окупаційними військами на сході України, на офіційному сайті консульства продовжує публікуватись брехлива інформація про російсько-українську війну у стилі сумнозвісного Кісєльова.

Сама ж процедура оренди будівлі, де розміщене консульство РФ, викликає безліч запитань щодо законності перебування цього відомства за вказаною адресою, і свого часу, була здійснена, очевидно з численними порушеннями.

Президент України, найвищі державні посадовці неодноразово відзначали, що в Україні триває фактична війна з Російською Федерацією. Також, неспростовним є факт окупації цією країною частини Української території в Криму. З огляду на це, недопустимою є діяльність офіційного представництва країни, терористичні війська якої сьогодні вбивають українських громадян.

Будівля та територія, де розміщене консульство сьогодні охороняється українським законодавством та львівськими правоохоронцями, що є абсурдом та неподобством в сучасній українській дійсності.

Відтак, зважаючи на вищенаведене, а також, керуючись Конституцією України, звертаємось до Президента України, Уряду України та Міністерства закордонних справ України вжити необхідні заходи з метою негайного закриття Генерального консульства РФ у Львові.

Посібникам окупантів, терористів та вбивць не місце у Львові!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ